Hirdetés

5 év múlva havi 22 GB mobilnetet használunk



|

Az Ericsson jelentése szerint robbanásszerű növekedés várható a mobilinternet-használatban.

Hirdetés

Valljuk be, manapság úgy tűnik, hogy a mobilinternetes csomagok és adatkeretek elég korlátozottak, de havi néhány GB-tal tökéletesen elleszünk a következő években. Az Ericsson legújabb mobilitási jelentése azonban merőben mást mutat. 

Hirdetés

A vállalat jóslatai szerint a mobilos adatfogyasztás már most robbanásszerű növekedés alatt van, ugyanis 2016 első negyedévére egy év alatt 60 százalékkal emelkedett a mobilos forgalom. 

Az egyre több előfizetés és LTE-képes készülék miatt előfizetőnként emelkedik az adatforgalom, a trend pedig folytatódik. 

A jóslatok szerint 2021 végére Észak-Amerikában 22 GB, Nyugat-Európában 18 GB, Ázsiában pedig 7 GB adatforgalmat generál majd átlagosan minden hónapban egy előfizető. Ázsia lesz viszont a piacvezető a részesedést tekintve, az egyre több előfizető miatt. 

Természetesen a változások hátterében az okostelefonok és a hozzájuk kitalált előfizetések népszerűsége állnak. 

Mindezt az üzleti szektor az 5G-s hálózatok minél gyorsabb bevezetésével igyekszik kiszolgálni, remélhetőleg már 2020-ban. 

Az Ericsson egyébként azt mondja, hogy 2021-re 16 milliárd Internet of Things-képes eszköz lesz (autók, hűtők, mérlegek, stb.). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.