Hirdetés

6 dolog, amire jó lehet egy régi okostelefon



|

Ha nem sikerült eladni, nem muszáj a fiók mélyén porosodnia a régi okostelefonnak.

Hirdetés

A mai okostelefonok igen hamar kimennek a divatból, így ha valaki lépést szeretne tartani a fejlődéssel, akkor gyakran kell cserélgetnie a készülékét. Az egyik évi csúcsmodell a következőben már csak átlagos modellnek számít, két évvel később használhatónak, azután pedig kezd reménytelenné válni a frissítés lehetősége is. Ugyanez volt a helyzet az 1990-es években a PC-kkel is, mire lassan eljutottunk odáig, hogy megfelelő választás mellett akár 5 évig is nyugodtan használhatunk egyet. 

Hirdetés

Ennek ellenére egy 2-3 éves okostelefont sem kell kidobni vagy a fiók mélyén hagyni porosodni, ha valamiért nem sikerült eladni. Ahelyett, hogy tartalékként várná a lehetőséget, kreatívabb módon is használhatjuk. Mutatunk ehhez 6 ötletet. 

 

Fitneszes követő

Egy iPhone 4S-t még lehet frissíteni iOS 8-ra, egy Android 4.0-nál újabb rendszerű robotos telefonra pedig fel lehet tenni a Google Fit alkalmazást. Mindkét esetben olyan készüléket kapunk, amely alkalmas fitneszes követésre. Futáshoz és sportoláshoz sokkal jobb választás a régi kicsi iPhone-t vagy a leharcolt androidos eszközt magunkkal vinni, mint az újat, főleg, ha az phablet, és nagy. Plusz pont, hogy a zenehallgatás sem gond ezekkel, és szükség esetén a SIM kártyát is át lehet tenni ideiglenesen. 

 

Az új phablettel nehezebb lesz futni

 

Könyvolvasó

Való igaz, hogy a régebbi készülékek általában kisebb és gyengébb kijelzővel rendelkeznek a modernebb társaiknál. Egy hosszabb kiránduláson ennek ellenére jó ötlet könyvolvasónak használni az öreg eszközöket, így ugyanis biztosan nem merül le az akkumulátora annak, amelyet elsődlegesen szoktunk használni. 

 

Internetes rádió

Ahhoz, hogy egy nem használt okostelefonból internetes rádió legyen, nem kell más, mint egy külső hangszóró, illetve egy zenei streamingszolgáltatás. Modernebb (iPhone 4S-től és Android 4.3-tól fölfelé) eszköznél még okosórát is lehet csatlakoztatni a telefonhoz, és arról vezérelni a zenét. 

 

IP kamera

Az alkalmazásboltokban egyre több az olyan app, amelynek a telepítésével felügyeleti eszközzé lehet alakítani a készülékeket. Ilyenkor nem csak az otthon biztonságára lehet vigyázni, hanem azt is lehet ellenőrizni, hogy mit rosszalkodik a macska. 

 

Akár olvasni is beválhat

 

Hordozható adattároló

Egy régi androidos készülékből nagyszerű pendrive-ot lehet készíteni, sőt, még kártyaolvasónak is hasznos. Persze nem mintha egy flash meghajtó vagy egy kártyaolvasó manapság sokba kerülne, de ha éppen egy sincs kéznél, akkor jó ötlet elővenni a régi robotos eszközt a fiók mélyéről. 

 

GPS-es követő

Ha a régi készülék apróbb méretekkel rendelkezik, akkor akár GPS-es követésre is be lehet vetni: embert, tárgyat vagy háziállatot is képes követni. Egy kirándulásnál például hasznos dolog lehet a kutyára rögzíteni egy ilyet, így vész esetén is megtaláljuk. Persze ennek a módszernek hátránya is van, elvégre szükség lesz hozzá egy SIM kártyára, és a térerő hiánya is okozhat meglepetéseket. 

 

Ti mit csináltatok az előző okostelefonotokkal? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.