Hirdetés

6 dolog, amit elvárunk a Samsung Galaxy S6-tól



|

Egyre közeledik a Samsung Galaxy S6 - de mit várhatunk az új csúcstelefontól?

Hirdetés

Kis szerencsével már nem is kell olyan sokat várni a Samsung Galaxy S6 bemutatójára. Az új csúcskészülék a legnagyobb váltást jelenti majd dizájnban és kezelőfelületben a Galaxy termékcsalád életében - legalábbis erre lehet következtetni a rengeteg pletykából, ami természetesen a legújabb kijelző- és kameratechnológiát is emlegeti. 

Hirdetés

A Galaxy S6 minden bizonnyal a legújabb lapkakészleteket kapja, tehát vagy a Snapdragon 810-et vagy az Exynos 7 Octát. Ha minden igaz, akkor a további jellemzők közé kerül a Quad HD-s kijelző, a 16 vagy 20 megapixeles kamera, a lekerekített kijelző és a félig fém ház. De pontosan milyen dolgokat várhatunk el a Galaxy S6-tól? Itt van mindjárt hat. 

 

A fém és az üveg dominál majd

 

Prémium ház

A Samsung már a Galaxy Note 4-nél is próbált a prémium külső felé lépni, és ott először valóban sikerrel járt. A Galaxy S6 állítólag alig használ majd műanyagot, ahelyett a fémre és az üvegre épít, még a Galaxy Note 4-nél és az A szériánál is jobban. Azt nem tudni, hogy ez egyet jelent-e az egybeházzal, ami persze cserélhetetlen akkuval és a Samsung-rajongók haragjával járna. 

 

Galaxy S6 Edge

A Galaxy S6 úgy tudni, kétféle kiadásban jön - az egyik a Galaxy S6 Edge lehet, mindkét oldalon lekerekített kijelzővel. Ezek nem lesznek túl nagyok a jó fogás biztosítása érdekében, de a speciális appoknak köszönhetően jól hasznosítható extra válhat ebből az újításból. 

 

Ebből is két verzió lesz

 

Karcsú TouchWiz

A TouchWiz felületet sokat kritizálták amiatt, hogy túl sok funkciót gyúr egybe, és néha belassul. A Galaxy S6-os ráncfelvarrással ennek várhatóan örökre vége, a villámgyors sebességet egy karcsúsított, vizuálisan is felújított TouchWiz garantálja. 

 

Szupergyors LTE

Mivel a készülékbe a legújabb lapkakészletek egyike kerül, ezért nem kérdés, hogy Cat. 9 LTE modem lesz benne. Ez villámgyors letöltési sebességet ígér, aminek az értéke akár 450 Mbps is lehet. Természetesen a gyakorlati értékek máshogy is alakulhatnak, de a Note 4 S-LTE Dél-Korában már bizonyított. 

 

A legnagyobb dizájnváltás következhet

 

Kamera - optikai képstabilizálással

A Galaxy Note 4 a mobilkészülékek csúcsát jelenti a fényképezés terén, így szinte biztos, hogy az optikai képstabilizálást a Galaxy S6 16 vagy 20 megapixeles kamerájába is beépítik - anélkül ma már nehéz elképzelni egy csúcskészüléket. 

 

Használhatóbb ujjlenyomat-olvasó

A Galaxy S5-ben, a Galaxy Note 4-ben és a Note Edge-ben található, simogatós megoldással elkészített ujjlenyomat-olvasó egyáltalán nem rossz, de sajnos pontosságban és így kényelemben elmarad az Apple Touch ID-jától. Az érintés mostanra egyértelműen jobb és gyorsabb módszer az elhúzott ujjnál, ráadásul egy nagyobb telefonnál a fogás miatt a különbség méginkább fokozódik. Ha az ujjlenyomat-olvasó érintős lesz, az viszont értelemszerűen nagyobb Home gombot is jelent. 

 

Ti mit vártok a Galaxy S6-tól?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.