Hirdetés

6 gyakori androidos probléma megoldása - első rész

|

Összegyűjtöttünk néhány gyakori hibát és azok megoldását.

Hirdetés

Nincs olyan operációs rendszer, amelyen időnként ne adódnának hibák és furcsa, váratlan jelenségek. Természetesen nem mentes ezektől az Android platform sem. Szerencsére azonban néhány egyszerű trükkel az esetek döntő többsége gyorsan orvosolható. Ebben a cikksorozatunkban összegyűjtjük a leggyakoribb androidos hibákat, és megoldást is ajánlunk rájuk. 

Hirdetés

 

Összeomlik a Google Play Áruház

Amennyiben a Google Play Áruház összeomlik az elindítása után, akkor valószínűleg a háttérben a hibás cache áll. A legtöbbször ennek a törlése megoldja a hibát. A folyamat az Android eltérő változatain általában ugyanaz. Elsőként a Beállításokba kell ellátogatni, majd az Alkalmazáskezelőbe, és ott kiválasztani a Google Play Áruházat. Az adatok törlése és a gyorsítótár törlése gombokra kell rányomni, majd újraindítani a készüléket. Ha nem oldódik meg a jelenség, akkor ugyanezt a Google Play Servicesnél és a Google Services Frameworknél is meg kell csinálni. 

 

Zavaró hibaüzenet

 

Nincs elég hely a készüléken

Sajnos a felhasználók nem tudják bővíteni az Android fix tárhelyét, amelyet az appoknak biztosít a rendszer. Amennyiben kevés a rendelkezésre álló kapacitás, akkor hibába futhatunk. A legegyszerűbb persze az appok törlése ilyenkor, de nem mindig találunk meg ehhez minden szükséges mappát. A CCleaner nagy segítség lehet a takarításban, illetve a DiskUsage is, ami vizuálisan mutatja, hogy melyik fájlok veszik el a legtöbb helyet. 

 

Nem tölti le az appokat a Play Áruház

Van, hogy a Google Play Áruház nem hajlandó letölteni és telepíteni az alkalmazásokat. Kis szerencsével a fentebb említett módszer is megoldja ezt a hibát, vagyis a gyorsítótár törlése. Ha ez nem szüntette meg a problémát, akkor következhet az előzmények törlése. Ehhez meg kell nyitni a Play Áruházat, majd a Beállításokba menni, és a Helyi keresési előzmények törlése sorra nyomni. 

 

Hogyan lehet újratelepíteni a Play Áruházat?

Ami azt illeti, rootolás nélkül nem lehet törölni a Play Áruházat, így aki azt hiszi, hogy törölte, az általában csak letiltotta. Az engedélyezéshez a Beállítások, Alkalmazáskezelő menüt kell kiválasztani, majd a képet jobbra csúsztatva ráállni a letiltott alkalmazásokra. Itt a Play Áruház már ismét engedélyezhető. 

 

Vajon mi veszi el a helyet?

 

Hogyan telepíthető a Play Áruház?

A külföldről behozott olcsóbb készülékeken sokszor nincs rajta a Play Áruház. Ilyenkor egy viszonylag megbízható oldalról kell hozzá beszerezni (például innen) egy telepíthető APK fájlt, majd installálni. Természetesen a beállításokban engedélyezni kell az ismeretlen forrásokból történő telepítést. 

 

Régebbi Play Áruház kell

Néha előfordul, hogy egy-egy készüléken az újabb Play Áruház nem hajlandó működni. Ilyenkor csak egy régebbi kiadás telepítése segíthet, és szerencsére az APK Mirror össze is gyűjtötte a különféle verziókat. 

 

Nektek melyik a kedvenc mobilos rendszeretek? 

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.