Hirdetés

A Bixby nem viccel



|

A Samsung megerősítette, hogy a Bixby létezik, és a Galaxy S8-cal együtt érkezik.

Hirdetés

A Siri anno nagy durranásnak számított, mostanra azonban bőven akad riválisa: a Microsoft Cortanája, az Amazon Alexája és a Google Assistant - csak a legfontosabbak. 

Hirdetés

Hamarosan a Samsung Bixby asszisztense is beáll a sorba. Ezt egy ideje már tudjuk, most azonban a Samsung hivatalosan is megerősítette, hogy a Samsung Galaxy S8-at a Bixby egy korai verziója kíséri majd. 

A várakozások alapján a Samsung március 29-én mutatja be az idei zászlóshajóját, amely valamikor áprilisban kerül a boltokba. A készüléken gyárilag ott lesz a Bixby, valamint dedikált fizikai gomb is kerül az eszköz oldalára, amivel a szolgáltatást lehet aktiválni. 

Az Android miatt persze a Google szolgáltatásai ugyanúgy elérhetőek - a Samsung azt reméli, hogy a Bixby a mély integrációja miatt nyeri el a felhasználók tetszését. 

A Samsung azt ígéri, hogy ha egy appnál aktiváljuk a Bixbyt, akkor hanggal mindent meg tudunk oldani, amit érintéssel. A kezdetekben azonban csak néhány előretelepített alkalmazás lesz, ami Bixby-képes. A lista a jövőben bővül, a Samsung pedig kiad egy SDK-t a fejlesztőknek. 

Sokak szerint ha az HTC, az LG vagy a Sony próbálkozna ilyesmivel, akkor az eleve halott ötlet lenne. A Google Assistant mellett a Samsungnak sem lesz könnyű dolga, de persze a világ legnagyobb okostelefon-gyártójáról van szó. 

Ez önmagában azért nem garancia a sikerre, elvégre a Samsung indított már a múltban saját alkalmazásboltot, videós boltot és más alternatív megoldásokat, amelyek nem váltak világsikerré. A Bixbyvel talán másképp lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.