Hirdetés

A Google alkalmazásokat streamel a mobilokra



|

Egyelőre kilenc alkalmazást támogat a kereső kísérleti funkciója.

Hirdetés

A Google számára kritikus fontosságú a használható keresési eredmények mutatása, azonban ez még akkor sem feltétlenül teljesül, ha releváns találatokat kap a felhasználó. A vállalat problémáját az jelenti, hogy egyes rendkívül modern szemléletű szolgáltatások weboldalain nem lehet megrendelni azok árucikkeit vagy szolgáltatásait, a felettébb magától értetődőnek tűnő funkció ugyanis csak a mobilos alkalmazásaikon keresztül vehető igénybe.

Hirdetés


Példaként a HotelTonight lett felhozva: a hotelszobák foglalására használható szolgáltatásnak ugyan van weboldala, ám kizárólag a mobilos alkalmazásán keresztül lehet szobákat foglalni, azaz muszáj telepíteni a Play Áruházból elérhető programját. A Google szeretné elkerülni a telepítéssel való bajlódást, ehelyett inkább streamelné a mobilokra az alkalmazást.


Ebben az esetben maga az alkalmazás a felhőben fut, lényegében csak a kezelőfelületének képes jelenik meg a mobilon. Természetesen lehetséges benne koppintgatni és adatokat bevinni; ugyanúgy használható, mintha a helyi hardveren futna.


A kísérleti program jelenleg csak az Egyesült Államokban lépett publikus béta fázisba, továbbá minimum Lollipopot futtató androidos eszköz és Wi-Fi kapcsolat kell hozzá. Jelenleg kilenc alkalmazás vesz részt a streamelős tesztben: Hotel Tonight, Weather, Chimani, Gormey, My Horoscope, Visual Anatomy Free, Useful Knots, Daily Horoscope és New York Subway.


(Forrás: The Verge, Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.