Hirdetés

A HP megvásárolta a Palmot



|

1,2 milliárd dollárba került Rubinstein vállalata.

Hirdetés

Már többször pletykáltak a Palm lehetséges eladásáról, legutóbb pár napja merült fel, hogy a HTC és a Lenovo is érdeklődik a cég iránt. Nagy meglepetésre most a HP hivatalosan is bejelentette, hogy 1,2 milliárd dollárért megszerezte a vállalatot.

 

Palm Pixi
Palm Pixi

A HP ezzel a lépéssel újból megpróbál betörni az okostelefonok piacára: a Windows Mobile-os iPAQ szériájuk sosem lett ismert, és üzletileg sikeres. A Palm megvásárlásával újra fognak próbálkozni, azonban ezúttal nyilván WebOS fog futni a mobiljaikon, továbbá számos szabadalomra is szert tettek az akvizícióval. Ami még érdekesebb, hogy az operációs rendszert tableteken is szeretnék a jövőben értékesíteni - az Apple is az iPhone OS-t varázsolta rá az iPadre.


Az még nem tisztázott, hogy a jövőbeli készülékeken melyik cég logója lesz, továbbá a hardver megtervezésének kérdését is homály fedi. Annyi biztos, hogy a Palm élén meghagyják Jon Rubinsteint, és az operációs rendszer fejlesztését továbbra is a csapata fogja végezni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.