Hirdetés

A legjobb iPhone 6 Plus alternatívák



|

Az Apple phabletjének méltó ellenfeleit gyűjtöttük egy csokorba.

Hirdetés

Az Apple egy számára eddig érthetetlenül kihasználatlan területre a phabletek közé tette be a lábát az 5,5 hüvelykes megjelenítőjű iPhone 6 Plus piacra dobásával, ahol bizony-bizony az Androidos készülékek már évek óta kényelmesen tanyáztak a néhány megtűrt Windows Phone-os telefon társaságában. Azonban aki nem csupán elvakultan és kizárólag márkahűség alapján kíván készüléket vásárolni, annak érdemes lehet körülnéznie a piacon, hisz remek alternatívákkal találkozhat (sokszor töredék áron).

Hirdetés

Összehasonlításunk során elsősorban a készülékek méretét vettük figyelembe, éppen ezért az egyes telefonok belső tulajdonságait tényleg csak érintőlegesen említjük. Az Android ugyanis komolyabb teljesítményű hardvert követel meg a működéséhez, mint a remekül optimalizált iOS, így hiába látunk magasabb értékeket ezen a téren egy droidos rendszert futtató mobilon, ez nem feltétlenül jelent garanciát a gyorsabb működésre.

Samsung Galaxy Note Edge

A monstrumok sorát a dél-koreai gyártó legfrissebb phabletjével nyitjuk, mely rendkívül futurisztikus dizájnt kapott, köszönhetően az oldalára simuló kijelzőjének, ami extra navigációs felületet biztosít a készülék felhasználójának. A mobil 5,6 hüvelykes Super AMOLED megjelenítőt kapott, mely 2560×1440-es felbontásban tündököl (ez 524 ppi-s pixelsűrűséget jelent). A zökkenőmentes használatot egy stylus is segíti, mely további extra funkciókkal egészíti ki a mobil eszköztárát. A telefonban a 3 GB RAM mellett egy négymagos, 2,7 GHz-es maximális órajelen működő Qualcomm Snapdragon 805-ös processzor dolgozik, mely egy Adreno 420-as grafikus gyorsítóval egészül ki.

LG G3

 

Az LG idei nagy dobása kétségtelenül remek ellenfelet állít az iPhone 6 Plusnak, legfőképpen azért, mert a minőségi kialakítású és gyönyörű megjelenítést ígérő phablet nagyjából százezer forinttal kerül kevesebbe az almás logóval ellátott kollégájánál. A telefon 5,5 hüvelykes True HD IPS-LCD kijelzője 1440 x 2560 pixeles (534 ppi-s) felbontást kapott a gyártótól. A nagyszerű grafikák és az igényes játékok megjelenítését egy 2,5 GHz-en üzemelő Snapdragon 801-es processzor, 3 GB RAM, valamint egy Adreno 300-as grafikus gyorsító is segíti.

Nokia Lumia 1520

A Windows Phone-os óriás szintén a remek alternatívák közé tartozik, bár 6 hüvelykes kijelzőjével inkább azoknak kedvez, akiknek még az 5,5-es képátló is kevésnek bizonyul. A megjelenítő a mobil esetében az iPhone 6-tal megegyező fullHD felbontással rendelkezik, azonban a nagyobb méreten jobban eloszlanak a pixelek, így már "csupán" 367 ppi-s pixelszámot kapunk. A szintén remekül optimalizált Windowsos rendszer alá komoly hardvert pakolt a gyártó, hisz a Snapdragon 800-as processzor 2GB-nyi RAM-mal kiegészülve még évekig képes lesz hibátlanul kiszolgálni a felhasználói igényeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.