Hirdetés

A Nokia betiltathatja a HTC One-t



|

A finnek tulajdonát képezi a tajvani mobilban lévő mikrofon.

Hirdetés

Az utóbbi hetekben elsősorban a kameramodulok elégtelen előállítási üteme miatt a HTC óriási anyagi kárt szenvedve a szükségesnél jelentősen kevesebbet tudott legyártatni az új csúcsmobiljából, ám ezen probléma megoldódása után most újabb hatalmas zűrbe került a tajvani gyártó.


Tegnap az amszterdami bíróság előzetesen helyt adott a Nokia állításának, miszerint a HTC One kétmembrános mikrofonja a vállalat tulajdonát képezi, így a tajvaniak licencdíj fizetése nélkül nem építhetnék be a telefonjukba a felhasznált hangrögzítő egységet.


A HTCSource portál informátora szerint dupla membrános modult a Nokia megbízásából az ST Microelectronics fejlesztette ki, a HTC mobiljába pedig vélhetően úgy kerülhetett be, hogy az ST egyszerűen megszegte a finn vállalattal kötött szerződését – az ostor pedig láthatóan a tajvaniakon csattanhat csak igazán nagyot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.