Hirdetés

A OnePlus már a nagy képkocka-számú, 8K-s felvételek felé kacsintgat



|

Az Android 11-es verziójának megérkezésével a gyártók elkezdték tesztelni új operációs rendszereiket, a OnePlus pedig érdekes újításra készülhet.

Hirdetés

Most, hogy a Google a Pixel telefonokon hivatalosan is bevezette az Android 11-es verzióját, a legtöbb gyártó elkezdte tesztelgetni, hogyan működhet az saját eszközeiken, miután kicsit saját szükségleteikhez csiszolták azt. A OnePlus OxygenOS 11 is ezen alapul, ez viszont nem csak kinézetében rejteget újdonságokat, a béta-tesztelők felfedeztek pár érdekes funkciót is.

Hirdetés

A legérdekesebb ilyen fejlemény, hogy a jelek szerint az új operációs rendszerben a gyártó ultra magas felbontású lassított felvételekkel kísérletezik. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy a kódban olyan részletek találhatók, melyek arra utalnak, hogy 8K felbontásban, 960 képkocka/másodperces felvételi sebességet szeretnének lehetővé tenni. 

A jelenlegi eszközökben ketyegő Snapdragon 865 lapkához csatlakoztatott Spectra 480 ISP azonban egyelőre nem képes ilyen magas felbontás mellett 30 fps-nél nagyobbat feldolgozni. Egyelőre nem tudjuk, hogy a One Plus hogyan szeretné kisajtolni ezt a teljesítményt ebből a lapkakészletből, de ha sikerül nekik, azzal mindenkit maguk mögé utasítanak majd a piacon.

Emellett a kódban felfedezhető egy olyan részlet is, mely azt sejteti, hogy érkezik egy új vezeték nélküli fülhallgató OnePlus Buds Z néven. A gyártónál a "Z" az olcsóbb modelleket jelöli, tehát azok kezdhetnek spekulálni, akik pénztárcakímélő megoldásokat keresnek.

Mindezek az újdonságok valószínűleg a OnePlus 8T-vel együtt érkezhetnek, melyre szintén találni nyomokat az OxygenOS 11 kódjában, hiszen a "oneplus_kebab" többször is említésre kerül, a "kebab" pedig az új modell kódneve. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.