Hirdetés

A tudtod nélkül telepíthetnek appokat az iPhone-odra



|

Valódi appnak tűnik, ami láthatatlanul telepszik, de ellopja az adatainkat.

Hirdetés

A hackerek rájöttek, hogyan telepíthetnek kártékony appokat az iPhone készülékekre a felhasználók tudta nélkül. Az appok valódinak tűnnek, nem gyanúsak, mégis a hackerek irányítása alatt állnak. Webes linkek indítják a láthatatlan letöltéseket, amelyek a Facebook, a Twitter és a WhatsApp appokat is le tudják észrevétlenül cserélni. 

Hirdetés

A FireEye szakértői szerint ha böngészés közben fertőzött linkre nyom valaki, akkor az iPhone a felhasználó tudta nélkül kezd a kártékony app letöltésébe. Ez teljesen ugyanúgy viselkedik majd, mint az eredeti, viszont képes figyelni és rögzíteni, amit csinálunk. 

A nagy veszélyt az jelenti, hogy elég egyetlen rossz hivatkozást megérinteni, a meglévő appok egyből lecserélődhetnek fertőzött kiadásúakra. A folyamatból az ég világon semmit nem veszünk észre, és a működésben sem tapasztalunk eltérést. 

 

 

A plusz funkció a háttérben marad, és begyűjti például a belépési adatainkat vagy más információkat. Természetesen az App Store nem érintett, az onnan származó appokkal nincs gond - de ha valaki a neten bedől egy cikknek, bejegyzésnek vagy hivatkozásnak, és rákattint, nagy gondban lehet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.