Hirdetés

Akadoztak tegnap a RIM szolgáltatásai



|

A kanadai gyártó különösen rossz időben vágja maga alatt a fát.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban a RIM láthatóan komoly erőfeszítéseket tett megtépázott hírnevének visszaállítására, ám amint a készülékkínálatukat végre sikerült modernizálniuk, friss gondok ütötték fel a fejüket. Egész pontosan a cég korábban szinte bombabiztosan üzemelő szolgáltatásaival akadnak újabban problémák, méghozzá egyre sűrűbben.

 

RIM BlackBerry Torch 9860
RIM BlackBerry Torch 9860

 


A legutóbbi incidens tegnap történt, a vállalat európai, afrikai, ázsiai, és közel-keleti ügyfeleinek egy jókora része nem volt képes elérni az elektronikus levelezését, és a Messenger szolgáltatást. A RIM tájékoztatása szerint mostanra sikerült elhárítani a problémát, a körülbelül 20 órás kiesés oka egyrészt néhány hálózati eszköz meghibásodására, másrészt a helyzetet kezelni nem képes terheléselosztó rendszer inkompetenciájára vezethető vissza.


A gyártónak határozottan rosszkor jött az újabb malőr, hiszen a szolgáltatások adják a Blackberry mobilok savát-borsát, nélkülük a cég készülékei elvesztik az igazi vonzerejüket. A korábban lojális ügyfelek a rendszeres hibák miatt előbb-utóbb el fogják veszíteni a türelmüket, nem bíznak majd többé a RIM-ben, és elkezdenek alternatív megoldások után kutatni - például közelebbről is szemügyre veszik az új iPhone-t.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.