Hirdetés

Android 3.0-ás tabletek az ASUS-tól



|

Összesen négy gépet mutatott be a tajvani gyártó a CES előtt.

Hirdetés

Hivatalosan holnap veszi kezdetét 2011 első nagy elektronikai kiállítása Las Vegasban, azonban egyes gyártók jó szokásukhoz híven már előtte egy-két nappal bejelentették a fontosabb új termékeiket. Így tett az ASUS is, összesen négy táblagépet mutattak be kedden, amelyek közül hármon az Android következő főverziója fut.

 

 

ASUS EEE Pad Memo


A felhozatal legkisebb tagja 7 colos érintőképernyővel lett felszerelve, a kapacitív panel 1024×600 pixel felbontású. A lelkét a Qualcomm 1,2 gigahertzes Snapdragon processzora adja, amelynek hála az Android 3.0-ás táblagép képes akár HD videókat is lejátszani.

 

ASUS EEE Pad Memo
ASUS EEE Pad Memo

 


Két kamerával szerelték fel a mérnökök: a videocsevegésre kitalált előlapi 1,2 megapixeles, míg a LED-es vakuval is felszerelt hátlapi szenzor 5 megapixel felbontású. A Memo várhatóan júniusban fog a boltok polcaira kerülni 500 dollárért, ám sajnos a beépített háttértárának kapacitásáról, és az esetleges bővítési lehetőségéről nem kaptunk információkat.

 

 

ASUS EEE Pad Slider és Transformer


A két nagyobbik Android Honeycombot futtató tablet közt belbecsben kevés különbség van, ám a formatervük meglehetősen különböző: míg a Slider kicsúsztatható fizikai billentyűzettel rendelkezik, addig a Transformerről lecsatlakoztatható a klaviatúra.

 

ASUS EEE Pad Slider
ASUS EEE Pad Slider

 


Mindkettőt 10,1 colos IPS-kijelzővel szerelték fel az ASUS mérnökei, a multitouch panelek 1280×800 pixelesek. Nem lesz gond a teljesítményükkel sem, hiszen a tabletekben az NVIDIA Tegra 2-es SoC-je kapott helyet, amely kétmagos processzora akár HD1080p-s videókat is képes dekódolni - a Slidert ráadásul egy mini HDMI-kimenettel is ellátták.

 

ASUS EEE Pad Transformer
ASUS EEE Pad Transformer

 


Ezen masinákba is két kamera került, amelyek specifikáció megegyeznek a Memo esetében használtakéval. A Slider elvileg májusban válik majd elérhetővé modelltől függően 500-800 dollár közti áron, itt is csak a háttértár kapacitásában lesz különbség. A Transformerre vágyók szerencsésebbek, hiszen az eszköz forgalmazása áprilisban kezdődik majd, ráadásul 400-700 dollár közé esnek majd a különböző felszereltségű darabok árai.

 

 

ASUS EEE Slate EP121


A Windows 7-es tableteket előnyben részesítők számára jó hír, hogy a legutolsóként bemutatandó EP121 bizony a redmondiak operációs rendszerét futtatja, ráadásul a hardver is meglehetősen erősnek mondható.

 

ASUS Eee Pad EP121
ASUS Eee Pad EP121

 


A gépbe 12,1 colos IPS-kijelző került, amely felbontása a Slider és Transformer modellekéhez hasonlóan 1280×800 pixel. Sajnos hátlapi kamerával nem látták el az EEE Slate-et, az előlapi a többi modellen is használt 1,2 megapixeles darab.

 

A processzora az Intel műhelyéből került ki, ráadásul az 1,33 GHz-en ketyegő, kétmagos Core i5-470UM központi egység támogatja a Hyper-Threadinget is. Memóriából legfeljebb 4 GB kerülhet a táblagépbe, míg a háttértár szerepét egy akár 64 GB-os SSD is betöltheti. A HDMI-porttal is ellátott EP121-esek dobozából a gyártó nem spórolta ki a Bluetooth-os billentyűzetet sem, a még januárban piacra kerülő kütyü kezdő ára 1000 dollár.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.