Hirdetés

Android programok a RIM PlayBookon



|

Most már félhivatalos, hogy a Tablet OS támogatni fogja a robotos alkalmazásokat.

Hirdetés

Meglehetősen régóta keringenek a pletykák, miszerint a kanadai cég jelenleg csak a PlayBookon használt Tablet OS-én előbb-utóbb androidos alkalmazások is futtathatóak lesznek. Ez azért lenne különösen jó, mert a RIM-et meglehetősen gyakran éri a vád, hogy aránylag kevés alkalmazás érhető el Blackberry OS-t futtató okostelefonjaira, ráadásul az ezekkel inkompatibilis új operációs rendszerre való hosszú távú teljes átállásuk miatt a helyzet rosszabbodhat.

 

 

Épp ezért tűnik jó ötletnek a QNX-alapú szoftverük androidos alkalmazásokkal való kompatibilissé tétele, de ezt persze könnyebb mondani, mint kivitelezni. Ettől függetlenül úgy tűnik, hogy igaz a pletyka: a Mobile Monday Rio nevű blog egyik szerzője még Barcelonában készített egy videót a PlayBookról, a RIM munkatársa pedig mellékesen megemlítette, hogy a Tablet OS valóban támogatni fogja a robotos programokat, mikor elkészül rá a Dalvik.


Ez persze nem tekinthető hivatalos bejelentésnek, ám az Android Market teljes kínálatának elérhetősége a jövőbeli Blackberry mobilokon és tableteken egy rendkívül egyedi, és üzleti szempontból új távlatokat nyitó kezdeményezés lenne.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.