Hirdetés

Android: rootolt eszközön nincs filmkölcsönzés



|

Kizárólag gyári szoftverrel rendelkező mobilokkal és tabletekkel érhető el a Google Movies.

Hirdetés

A keresőcég körülbelül két hete az I/O 2011 konferenciáján jelentette be az Android Market új filmkölcsönző szolgáltatását, méghozzá az Android 3.1-el, és a Gingerbread/Honeycomb vonalakat a közeljövőben egyesítő Ice Cream Sandwich kódnevű operációs rendszerrel együtt.

 

 


Az Egyesült Államokban nemrégiben elérhetővé is vált online videotéka már most egy kisebb botrányt robbantott ki, hiszen kiderült, hogy az alapvetően kompatibilis, ám rootolt készülékek esetén nem hajlandó működni.


A nem gyári firmware-el rendelkező telefonok és táblagépek tulajdonosai a film lejátszásakor egy "Failed to fetch license for [film címe] (error 49)" hibaüzenetet kapnak: a Google által kieszelt másolásvédelmi módszer csak akkor hajlandó engedélyezni a mozizást, ha a felhasználó nem férhet hozzá az eszköz mélyebb bugyraiban tárolt hitelesítő adatokhoz.


Ezzel egyrészt az a probléma, hogy a hibaüzenet már a mozgókép kikölcsönzése és letöltése után jelentkezik, másrészt mégis ki szeretne az Android Marketről beszerzett, alacsony felbontású és bitrátájú filmeket lopni? Természetesen a jogvédők számára az utóbbi egy jelentéktelen részletkérdés, ám a Google-nek muszáj volt valamiféle DRM-el ellátnia a szolgáltatását, különben a legtöbb kiadó elzárkózott volna a tulajdonát képező filmek Marketen való terjesztésétől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.