Hirdetés

Androidon is megy a Mozilla Fennec



|

Letölthetővé vált a népszerű böngésző mobilos testvérének legújabb alfa verziója.

Hirdetés

A Mozilla Fennec fejlesztése újabb mérföldkőhöz ért: a Maemo linuxos változat mellett immáron androidos verzió is elérhető a böngészőből. Egész konkrétan a 2.0-ás változat első alfájáról van szó, amelyben ugyanaz a Gecko-motor dolgozik, mint az „asztali" Firefox 4-ben.

 

 


A szoftveren még rengeteg csiszolnivaló akad: a korai tesztelők szerint egyelőre túlságosan instabil elsődleges böngészőnek, azonban ez nyilván változni fog. A legnagyobb újítása feltétlenül a Sync: a segítségével szinkronizálni lehet az előzményeket, a megnyitott böngészőfüleket, és az elmentett űrlapadatokat a Firefox-szal.

 


Az alfa verzióban már implementálásra került az „Electrolysis" névre keresztelt működési sajátosság is: lényegében a kezelőfelület és a megjelenítő-motor két külön szálon fut, amely jelentősen csökkenti az előbbi válaszidejét, amennyiben a webes tartalom feldolgozása sok erőforrást igényel. A következő verziók valamelyikében már elérhető lesz a „Layers" is, amely szintén a felület megjelenítésén fog gyorsítani, például görgetés és kicsinyítés/nagyítás közben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.