Hirdetés

Androidos Acer óriáskijelzővel



|

Az Iconia Smart a 4,8 hüvelykes paneljével igazi multimédia szörny

Hirdetés

Az Acer mobilos portfóliója hazánkban továbbra is mostoha sorsú, azaz nincs hivatalos forgalmazásban, pedig egyre érdekesebb modellekkel jelentkezik a gyártó. Szerencsére még időben elszakadtak a WM-tól és Androidra váltottak, így a most Barcelonában bemutatott modell is ilyen. Tavaly novemberben már beszámoltunk egy titokzatos, név nélküli készülékről, amiről most végre lehullott a lepel és pontosabbá váltak az információk is.

 

Az Acernél komolyan vették a „mutassunk különlegeset, hogy kitűnjünk a tömegből" alapelvet, így az Iconia Smart meg is felel ennek a követelménynek. Már a készülék kategorizálása is problémákba ütközik, hiszen a 4,8 hüvelykes kijelző méret túlmutat a mobilos dimenziókon, a táblagép alját (7 hüvelyk) pedig még nem éri el. A Dell Streak 5 colos megjelenítője hasonló ehhez, ami annak idején szintén egyedinek számított.

 

 

Az Iconia Smart legfontosabb ismertetőjegye tehát a 4,8 hüvelykes, 1024 x 480 pixel felbontású, 21:9 képarányú kijelző, ami természetesen kapacitív technológiát használ. A készülék multimédia központúságát csak erősíti az a tény, hogy az Iconia Smart Dolby surround rendszert használ. Mindehhez az alapokat az Android 2.3.2-es verziója, vagyis a Gingerbread biztosítja, a hardveres hátteret pedig egy 1 GHz-es Snapdragon processzor biztosítja, ahogy az mostanában egyre gyakoribb.

 

A felhasználók nem maradnak egyedi kezelői felület nélkül, hiszen az Acer erről is gondoskodott a „Breeze" elnevezésű UI formájában. A fotók tanúsága szerint alapos átalakítást végeztek az Androidon, bár a dizájn kissé emlékeztet a WP7-es grafikai elemeire. Az emlékek megörökítésére két kamera is szolgál: a hátlapi egy 8 megapixeles egység (720p videókat is rögzíthetünk vele), amit LED vaku egészít ki, illetve az 1,3 megapixeles előlapi objektív, ami videohívásoknál vethető be.

 

 

Acer Iconia Smart

 

TFT kapacitív érintőképernyő, 480 x 1024 pixel, 4.8 hüvelyk
Gyorsulásérzékelő, érintés érzékeny kezelőszervek
3.5 mm
Dolby Mobile hangrendszer
microSD bővíthetőség (max. 32GB)
HSDPA, 14.4 Mbps; HSUPA
Wi-Fi 802.11 b/g/n, UPnP
Bluetooth 3.0 (A2DP)
microUSB 2.0
8 megapixeles kamera, autofókusz, LED vaku
Geo-tagging, arc- és mosolyfelismerés, képstabilizáció
Videó: 720p@30fps
Előlapi kamera: 1.3 MP
Operációs rendszer: Android, v2.3 (Gingerbread)
1 GHz Scorpion processzor, Qualcomm Snapdragon chipset
FM rádió
GPS (A-GPS)
HDMI csatlakozó
Adobe Flash Player 10.1

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.