Hirdetés

Arcfelismeréssel is állítható a betűméret



|

Egy programozó a webkamerát használva tenné kényelmesebbé a portálok olvasását.

Hirdetés

A webfejlesztés iránt érdeklődők főként az okostelefonok és táblagépek terjedése miatt az utóbbi években egyre többet olvashattak a responsive dizájnról, amely lehetővé teszi, hogy a korábban fix szélességű hasábokból összeállított weboldalak a kijelző felbontásától függően máshogy jelenjenek meg. A szemlélet előnye, hogy csak egyszer kell megírni a weboldal kódját, ám ennek ellenére minden eszközön kényelmesen olvasható és kezelhető marad a portál.


Az elgondoláson felbuzdulva Marko Dugonjić webfejlesztő érdekes kísérletbe fogott, amely azon szintén sokakat érintő problémára próbál frappáns választ találni, hogy miként lenne megoldható az internetező arcának monitortól vett távolsága alapján is méretezni a tartalmakat – különösen nagyobb kijelzők esetén nem mindegy, hogy a netező az asztalon könyökölve, vagy a székében hátradőlve böngészik-e.

(A kép forrása: The Next Web)


Természetesen távolságmérő szenzorok híján ezt legfeljebb webkamerával lehet megoldani, az úriembernek sikerült is összeraknia egy már meglévő JavaScript könyvtárra épülő demót, amely képes dinamikusan szabályozni a betűméretet. Az érdekes koncepció itt próbálható ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.