Hirdetés

ARM-processzort tervezhet a Microsoft



|

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen célból kötött megállapodást a vállalat az ARM Holdingsszal.

Hirdetés

Az ARM-architektúrás processzorok jogait birtokló, és alapvető fejlesztésüket végző ARM Holdings nevű brit vállalat tegnap meglepő bejelentést tett: a Microsoft a hivatalos partnerükké vált. Ez nagyjából annyit jelent, hogy mostantól a többek közt hordozható eszközökben széles körben alkalmazott architektúrákat felhasználhatják saját termékek fejlesztésére.

 

 


A Microsoft részéről csupán annyi magyarázatot kaptunk, hogy úgy általában véve az ARM-technológiákhoz való közvetlen hozzáférés segítséget fog nyújtani kutatási és fejlesztési tevékenységeikhez.


Az ARM Holdings további partnerei közt megtalálható például az Apple, a Samsung, az NVIDIA, az ST Microelectronics, a Texas Instruments, és a Freescale is. Komoly kérdés, hogy mi a Microsoft célja a csatlakozással: ha egyszerűen optimalizálni szeretnék a szoftvereiket, akkor nem lenne szükség a architektúrák felhasználási jogának külön megvásárlására.


Úgy tűnik, hogy a vállalat az Apple nyomdokaiba lép, és saját központi egységet kívánnak tervezni, amelyet különféle microsoftos márkajelzésű eszközökben használhatnának. Ez azért meglepő, mert mostanában kimondottan jó kapcsolatot ápoltak az NVIDIA-val: a Zune HD-be, és a KIN Two-ba is Tegra SoC-t építettek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.