Hirdetés

ASUS: jön az első Tegra 3-as tablet



|

Tulajdonképpen már hivatalos az eszköz, ám a részletes bejelentése november második hetében lesz.

Hirdetés

Tegnap az AsiaD konferencián az ASUS vezérigazgatója, Jonney Shih röviden bemutatta az Eee Pad Transformer Prime névre hallgató táblagépet. A világ első, négymagos NVIDIA Tegra 3 processzorral szerelt eszköze az általunk is tesztelt elődjéhez képest külsőre nem sokat változott, bár erre a témakörre vonatkozó, pontos kijelentéseket inkább csak a november 9-én esedékes részletes bejelentése után tennénk.

 

(A kép forrása: Engadget)


Szerencsére az ASUS vezérigazgatója a felhasznált SoC típusán kívül elárult még néhány technikai részletet: az új Transformerbe 10 colos érintőkijelző került, továbbá rendelkezik SD foglalattal, és mini HDMI porttal. A 8,3 mm mély tablet akkus üzemideje elvileg maximum 14,5 óra, és természetesen elődjéhez hasonlóan kompatibilis a fotón is látható, billentyűzetes dokkolóval - utóbbi egyébként külön teleppel is rendelkezik, a fent említett üzemidő vélhetően összeboronált állapot esetén értendő.


Nagy kérdés, hogy milyen operációs rendszerrel fog piacra kerülni a Transformer Prime: Jonney Shih erről sajnos nem adott tájékoztatást (és a képről sem egyértelmű), ám a korábbi pletykák szerint már nem Honeycombbal, hanem rögtön Android 4.0-val fog a készülék még idén a boltok polcain landolni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.