Hirdetés

Átlátszó kijelzőt építene a telefonjai hátuljába a Samsung



|

Egy izgalmas megoldás teheti elegánsabbá a koreai gyártó mobiljait.

Hirdetés

Akiket érdekelnek a tech világ újdonságai, azoknak ínyenc csemegékkel szolgálnak a szabadalmi hivatalok nyilvántartásai, a gyártók ugyanis még a legvadabb ötleteiket is jó előre bejegyeztetik, arra az esetre, ha később megvásárolható termékekben manifesztálódnának.

Piacvezető mobilgyártóként és a kijelzőtechnológia egyik úttörőjeként a Samsung is sorban szállítja a futurisztikus elképzeléseket, ezúttal pedig egy olyan megoldást védetett le a gyártó, amely jóval elegánsabbá teheti a dupla kijelzős mobilok megjelenését.

Hirdetés

A WIPO IP Portal által közzétett szabadalom ugyanis egy olyan mobilt ábrázol, amely egy átlátszó hátoldali kijelzővel ékeskedik. Maga a hátlapi megjelenítő nem újdonság, hiszen már a 2018-ban piacra dobott ZTE nubia X is kísérletezett vele, ám ott egy homályos üveg rejtette el a hagyományos LCD-egységet.

A Samsung viszont egy átlátszó megjelenítőben gondolkodik, ami egyszerűen beleolvad a környezetébe, ha éppen nem mutat semmilyen információt. A dokumentáció szerint a másik eshetőség az, hogy a panel "legalább részben" láttatni engedi az alatta lévő részt. Hogy az utóbbinak mennyi haszna lehet, az jó kérdés, de talán egyszer majd élesben is kiderül, miben gondolkodnak a koreaiak.

A Samsungnak egyébként már most is vannak másodlagos kijelzővel ellátott mobiljai, a legújabbak a nemrég leleplezett hajtogatós modellek, a Galaxy Z Fold4 és Z Flip4, melyek közül az utóbbit már teszteltük is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.