Hirdetés

Az Apple bemutatja az iPhone mobiltelefont



|

Hirdetés

Az iPhone teljesen új felhasználói felületet kínál: a nagyméretű és érintés-érzékeny képernyőnek köszönhetően ujjal a nagy jelképekre és jól olvasható menük elemeire bökve kényelmesen irányítható,. Az iPhone fejlett szoftveres szolgáltatásainak köszönhetően új korszakot nyit a mobil kommunikációs eszközök történetében, eddig nem látott, páratlan lehetőségeket kínálva. Az iPhone egy ámulatba ejtő mobiltelefon, amely nagyméretű, érintés-érzékeny képernyőjének köszönhetően ujjal kényelmesen irányítható. Ismerőseink nevére bökve azonnal hívja telefonszámukat asztali Mac vagy PC számítógépünkkel szinkronizált címtárából, de természetesen választani lehet az utoljára kezdeményezett és fogadott hívások között, vagy akár egy emulált számbillentyűzet is rendelkezésre áll. A grafikus felhasználói felület intuitív, kényelmes lehetőséget biztosít hívások fogadására és kezdeményezésére vagy akár konferencia-hívások kezelésére is. Az úttörő Visual Voicemail szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a beérkező hangposta üzenetek között éppen olyan kényelmesen válogathassuk ki az éppen aktuálisakat, mint ahogy e-mail üzenetek között választunk. Az iPhone a képernyőn megjelenő, virtuális QWERTY billentyűzettel és prediktív szövegbevitellel felfegyverzett SMS programot, a számítógéppel szinkronizáló naptárprogramot, valamint 2 megapixeles digitális fényképezőgépet is kínál. Az iPhone négysávos GSM technológiára épül és támogatja az EDGE és Wi-Fi adathálózatokat is.
Az iPhone egy szélesvásznú iPod, melynek hatalmas zenegyűjteményében nagyméretű, érintés-érzékeny képernyőjének köszönhetően minden eddiginél kényelmesebben böngészhetünk. Ráadásul a lemezborítók is sokkal jobban mutatnak a hatalmas, ragyogó kijelzőn. Az iPhone képernyőjén jól mutat a Cover Flow, az Apple újszerű kezelőfelülete, mely a digitális formában tárolt albumok közötti válogatást teszi lehetővé. A 3,5"-es kijelzőn az asztali Mac vagy PC számítógépünk iTunes könyvtárából áttöltött digitális TV-műsorokat és más videó anyagokat is kényelmesen megnézhetjük. Az iPhone egy internetböngésző, kiegészítve a legkorszerűbb HTML levelezési, POP3 és IMAP szolgáltatásokkal is, melyek az üzenetek grafikus tartalmát is képesek helyesen megjeleníteni. Az iPhone teljesen párhuzamos programfuttatásra is alkalmas, így akár a levelek csatolt állományainak letöltése közben is lehet weblapokat nézegetni rajta. A Yahoo! Mail, a világ vezető levelezési rendszere, melynek már több mint 250 millió felhasználója van, képes a frissen érkezett üzeneteket önműködően feltölteni az iPhone készülékre, akár felhasználói kérés nélkül is. Természetesen az iPhone együttműködik minden szabványos IMAP és POP-alapú levelezőrendszerrel is. Az iPhone tartalmazza a Safari webböngésző optimalizált változatát is, mely használható akár a Wi-Fi és EDGE adathálózatokon is, és képes a könyvjelzőket szinkronizálni az asztali Mac vagy PC számítógépünkkel. Az Apple legújabb terméke többek között a Google Maps szoftver egy iPhone képernyőjéhez hangolt változatát is tartalmazza, mely a mobil eszközön elérhető legjobb térkép-szolgáltatásokat kínálja.
Az iPhone érzékelői figyelik felhasználójuk minden mozdulatát. Ha vízszintes vagy függőleges helyzetben tartja, a képernyő önműködően a megfelelő nézetre vált. A felhasználó környezetében lévő fényviszonyoknak megfelelően szabályozza a háttérvilágítás erősségét, így takarékoskodik az akkumulátorral az optimális olvashatóság megtartása mellett.. Ha a füléhez emeli a készüléket, a képernyő önműködően kialszik, hogy energiát takarítson meg és védje a felhasználói felületet a véletlen érintésektől. Az iPhone az európai régióban várhatóan 2007 végén kerül forgalomba, számtalan kiegészítővel, így például egy kompakt Bluetooth fülhallgatóval is. Az iPhone négysávos GSM technológiára épül és támogatja az EDGE és Wi-Fi adathálózatokat is; továbbá IEEE 802.11b/g és Bluetooth 2.0 EDR hálózati illesztővel rendelkezik. Használatához USB 2.0 kapuval felszerelt Mac szükséges Mac OS X 10.4.8 vagy újabb és iTunes 7 szoftverrel, illetve USB 2.0 kapuval felszerelt PC Windows 2000 SP4, XP Home, XP Professional vagy újabb operációsrendszerrel.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.