Hirdetés

Az idei év slágere nem az iPhone



|

Az elemzők szerint az idei évben visszafogott lesz a kereslet az almás okostelefonok iránt.

Hirdetés

Sokáig az iPhone készülékek minden tekintetben slágernek számítottak, azonban az eladások nem szárnyalnak majd úgy az idei évben, mint régebben. 

Hirdetés

Erre figyelmeztet Mark Moskowitz, a Barclays elemzője, aki szerint a júniusban zárult negyedévben 39,9 millió iPhone-t szállíthatott le az Apple - korábban még 40,9 milliót jósolt. Az Apple július 26-án teszi közzé az eredményeit. 

A mostani negyedévben ismételt csökkenésekre számít, vagyis a korábban jósolt 46,6 millió helyett csak 43,9 millióra számít. 

A teljes évre vonatkozóan 203,7 millió leszállított iPhone-t tippel, ami alacsonyabb a korábbi, 212,1 milliós jóslatánál. Ha így lesz, az 12 százalékos éves visszaesést jelent. 

Moskowitz ugyanakkor 10 százalékos fellendülést vár a következő évtől, amelyre 224,4 milliós darabszámot jósol. Ez is alacsonyabb a korábban jósolt 233,8 milliónál. 

Az elmúlt napok szivárgásai miatt egyébként már szinte mindent tudunk az iPhone 7-ről, és többen úgy vélik, ez óriási gond az Apple számára - főleg azért, mert ezúttal igazán új technológiát sem vet be. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.