Hirdetés

Az iPhone 15 lehet az első összehajtható almás mobil



|

Megbízható elemzőtől érkezett a tipp, hogy a cupertinóiak egy kifejezetten strapabíró megoldással készülnek az új modellhez.

Hirdetés

Az iPhone háza táján néhány új kategória (Pro, mini, alapmodellek) bevezetésétől eltekintve a 2017-es iPhone X óta nem történtek eget rengető változások, talán ezért is kíséri olyan élénk figyelem az összehajtható almás mobillal kapcsolatos pletykákat.

A szóbeszéd ugyanis egy ideje úgy tartja, hogy az Apple sem marad ki a Samsung által is követett trendből, az "iPhone Fold" megjelenési évét illetően pedig többnyire 2023-ról csiripelnek a madarak. Ezt látszik most megerősíteni a gyakran megbízható jóslatokkal szolgáló Ming-Chi Kuo, a TF International Securities elemzője is.

Hirdetés

Befektetőknek szánt legfrissebb jelentéséből ugyanis kiderül, hogy Kuo szintén a 2023-as évben számít a hajtogatós iPhone debütálására. Ha tehát az Apple folytatja a számozási sormintáját, akkor a 15-ös szériában fog felbukkanni az újdonság. Az elemző azonban nem állt meg ennyinél, mivel a hardverről is tudni vél egy s mást.

Kuo szerint az összehajtható iPhone 8 colos QHD OLED kijelzővel érkezik majd, amit kizárólagos beszállítóként a Samsung Display gyárthat. A szakértő állítólag az Apple mennyiségi terveibe is bepillantást nyert, melyek alapján a cupertinóiak 15-20 millió hajtogatós modell eladásával számolnak a megjelenés évében.

Ami viszont még érdekesebb, hogy Kuo szerint a kérdéses iPhone képernyője ezüst nanoszálas érintésérzékeny bevonatot kaphat, ami strapabíróbbá teszi majd a Samsung összehajtható telefonjainál, melyek Y-OCTA technológiát használnak. Az elemző úgy véli, hogy az almás mobilok ezzel hosszabb távon is előnyre tehetnek szert a konkurenciával szemben, mivel az ezüst nanoszálas eljárás jobban támogatja az extrém igénybevételt (feltekerés, többszörös behajtás).

Az ötlet semmiképp sem elképzelhetetlen, hiszen az Apple-t először 2016-ban hozták összefüggésbe a nanoszálas megoldásokkal, azóta pedig alkalmazzák is a technológiát, méghozzá a HomePod és a HomePod mini érintős felületén. Az egybevágó pletykák és Kuo renoméja ellenére persze nem szabad készpénznek venni a dolgot, hiszen 2023 még odébb van, ha egyáltalán tényleg akkor érkezik a hajtogatós iPhone. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.