Hirdetés

Baseband gyártót vett az NVIDIA



|

A következő Tegra lapkakészleteket már hálózati vezérlőkkel is lehet majd kérni.

Hirdetés

Az NVIDIA főként a második generációs, kétmagos Tegra 2 System-on-Chipjével robbant be az okostelefonok és tabletek piacára, mára számos gyártó cserélte le a korábban sztárnak tartott Qualcomm Snapdragont a cég üdvöskéjére.

 


Ennek ellenére a jelenleg piacon lévő Tegra lapkakészleteknek van egy meglehetősen nagy hátrányuk, ugyanis nem tartalmaznak integrált hálózati vezérlőket. Amennyiben egy gyártó az elkészítendő eszközét szeretné felszerelni 2G/3G/4G modemekkel, akkor az egységeket külön kell beszereznie egy harmadik féltől, majd integrálnia kell a lapkakészletbe. Ez ugyan megadja a választás szabadságát, azonban rengeteg plusz erőfeszítést igényel, és csúszik miatta a termék megjelenése.


Ezt a problémát az NVIDIA most egy huszárvágással oldotta meg: a cég tegnap bejelentette, hogy 367 millió dollárért megvásárolja az angol Icerát. A vállalat hordozható eszközökbe szánt, 2G/3G/4G modemek tervezésével foglalkozik, amelyeket a Santa Clara-i vállalat hamarosan beépíthet, vagy egy csomagban kínálhat a jövőbeli Tegrákkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.