Hirdetés

Bejelentették a Bluetooth 5 bejelentését



|

Szerencsére a szabvány legfontosabb újdonságait máris elárulták.

Hirdetés

Nagy bejelentésre készül június 16-án a Bluetooth SIG, a csoport formálisan is bemutatja majd a következő generációs Bluetooth 5 szabványt. A fejlesztés során a mérnökök fókuszát az Internet of Things jellegű felhasználási lehetőségek bővítése jelentette, de természetesen minden megszokott Bluetooth-os eszköz profitálhat az újdonságaiból.


Hirdetés


Egyelőre kevés konkrétum áll rendelkezésre, ám azokból szerencsére pont a két legfontosabbat sikerült elárulnia a Bluetooth SIG-nek: a jelenlegi verzióhoz képest alacsony energiájú átvitel esetén a Bluetooth 5 kétszeres hatótávolságot, továbbá négyszeres adatátviteli sebességet kínál majd. Ha jól értjük a helyzetet, akkor maximum 200 méteres hatótávolságról és 4 megabit/s sávszélességről van szó.


(Forrás: Bluetooth SIG, Liliputing | Nyitókép: Jona Nalder)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.