Hirdetés

Bemutatkozott az androidos Samsung Galaxy Camera



|

A Samsung állítása szerint a Galaxy Camera olyan készüléknek készült, mely ötvözi az okostelefonok és a digitális fényképezők legjobb tulajdonságait. A telefon rész azonban kimaradt.

Hirdetés

Papíron a készülék csábító paraméterekkel rendelkezik. A Jelly Bean-es Galaxy Camera 16,3 megapixeles képeket lő, 21× optikai zommal rendelkezik, a hátoldalán 4,8 hüvelykes, 720 × 1280 pixeles LCD kijelző feszül. A burkolat alatt egy Exynos 4412 Quad SoC kapott helyet, mely négymagos 1,4 GHz-es Cortex A9 processzorral és MALI 400 GPU-val felszerelkezve dolgozik. A rendszer 1 GB memóriával gazdálkodhat. Tárhelyből pedig 8 GB áll rendelkezésre, amit később 32 GB-ig lehet bővíteni.

 

 

A zoom nagyon meggyőzőre sikeredett, hiszen még 21× nagyítás mellett is tiszta képeket kapunk, azonban a zársebességgel akadnak problémák. Akik előszeretettel használnak DSLR vagy kompakt gépeket, számukra kissé zavaró lehet majd, hogy mennyit kell várniuk az exponáló gomb megnyomása és a felvétel elkészülése között, hiszen egyes esetekben több mint két másodperc is eltelhet, mire megszületik a felvétel.

 

 

A tapasztaltabb fotósok értékelhetik majd, hogy expert mode-ban a manuális és a program mód mellett a zár és rekeszidővel is játszadozhatnak. A képernyőn található vezérlőszervek úgy lettek kialakítva, hogy imitálják az SLR készülékek vezérlő gyűrűinek működését. Ez jól mutat, azonban egyelőre kissé akadozik és ezáltal nehézkessé válik a használata.

 

 

A kibővített fényképező funkciókon túl a Galaxy Camera ugyanúgy működik, mint az összes többi androidos okostelefon vagy táblagép. Vagyis alkalmazások tölthetünk le rá, játszhatunk, böngészhetünk, az elkészült képeket megoszthatjuk a Facebookon, szórakozhatunk az Instagrammal (stb.) és mindezt a kétsávos Wi-Fi mellett a mobilhálózaton is megtehetjük.

 

 

Az IFA-n bemutatott demo készülékek küszködtek némi problémával, hiszen olykor-olykor ErrorCallback hibaüzenettel kifagytak és csak egy jó reset segíthetett rajtuk, de mire októberben megérkeznek, a hibák már ki lesznek javítva. Tehát nem ezen, hanem az árán fog múlni a sikere.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.