Hirdetés

Bemutatkozott az ASUS Padfone



|

Ilyet sem láttunk még: dokkolóval táblagéppé változtatható okostelefon.

Hirdetés

A Computex kezdete előtt egy nappal a tajvani gyártó végre bemutatta a Padfone névre hallgató koncepcióját, amelyről az utóbbi pár napban a sajtó figyelmének felkeltése céljából már kiadtak néhány fotót. Összesen két eszközről van szó: az egyik egy 4,3 colos kijelzővel szerelt okostelefon, a másik pedig egy hozzá tartozó dokkolóegység.

 

 


Utóbbi első ránézésre egy különálló tabletnek tűnik, ám a moderált méretű házban igazából csak egy 10,1 colos érintőkijelző, néhány csatlakozó, pár szenzor, és egy akkumulátor kapott helyet. A telefont a hátlapjában lévő rekeszbe illesztve a perifériák hozzácsatlakoznak a gazda eszközhöz, így tulajdonképpen táblagép válik a mobilból.

 

 


Az ASUS mérnökei egyelőre nem véglegesítették a terveket, emiatt specifikációkkal sem tudunk szolgálni. Annyi biztos, hogy a telefonba 5 megapixeles kamera fog kerülni (a dokkoló fedelén a szenzor helye ki lett vágva), továbbá HDMI kimenettel is fel fogják szerelni a nem mindennapi eszközt. A Padfone vélhetően az év végén kerül majd piacra, nagy valószínűséggel az Ice Cream Sandwich névre keresztelt, jelenleg fejlesztés alatt álló Android operációs rendszerrel.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.