Hirdetés

Bemutatkoztak a Honor új zászlóshajói, új okosórát és vezeték nélküli fülest is kaptunk



|

A Honor Watch GS3 és az Earbuds 3 Pro társaságában debütált a Honor Magic4 és a Magic 4 Pro.

Hirdetés

Javában zajlik a mobilos világ legfontosabb rendezvénye, a barcelonai Mobile World Congress, ahol nemrég a Huaweitől különvált, így a Google támogatását továbbra is élvező Honor is bemutatta legújabb zászlóshajóit, a Honor Magic4-et és a Magic 4 Prót.

A kínai gyártó kifejezetten tartalmas műsorral készült, a két telefon mellett ugyanis egy új okosórát és egy vezeték nélküli fülhallgatót is kaptunk.

Hirdetés

A Honor Magic4-ben és a Magic Pro4-ben egyaránt a Qualcomm legújabb bajnoka, a Samsung Galaxy S22 amerikai kiadását is hajtó Snapdragon 8 gen 1 processzor dolgozik, így a nyers erő tekintetében mindkét modell abszolút csúcskategóriásnak tekinthető. A Magic4-ben ehhez tárhelytől függően 8 (128, 256 GB) vagy 12GB (512GB) RAM társul, míg a Magic4 Prónál hiányzik a 128GB-os opció.

Mindkét készülék 6,81 hüvelykes, FHD+ LTPO AMOLED kijelzőt kapott 120 Hz-es képfrissítéssel, a Magic4 Pro megjelenítője viszont quad-curved kialakítással kelletti magát, ami azt jelenti, hogy az alsó és a felső kávákon is rásimul a házra.

Egyéb tekintetben is akadnak jelentős különbségek, az egyik legfontosabb a kamera. A Pro-kiadás háromlencsés hátlapi rendszere egy 50MP-es (f/1.8) fő kamerából, egy 50MP-es (f2.2) ultraszéles kamerából és egy 64MP-es (f/3.5), 3,5X-ös zoomra képes periszkópos kamerából áll. Ezzel szemben az alap Magic4 egy egyszerűbb (50MP f/1.8; 50MP f/2.2; 8MP f/3.4 periszkópos, 5x-ös zoomal) rendszert kapott.

Az olcsóbb változatba 4800 mAh-s akkumulátor került, míg a Magic4 Pro csak 4600 mAh-s telepet kínál, ám azt sokkal gyorsabban, 66W helyett akár 100W-os vezeték nélküli töltéssel is fel tudja pumpálni, ami legfeljebb 30 percet vesz igénybe. A Magic4 Pro ezek mellett a vízállóságban is többet nyújt, egész pontosan teljesíti az IP68-as szabványt, a Magic4 viszont csak az IP54-esnek felel meg. A mobilok feloldásáról kijelző alatti ujjlenyomat-olvasó gondoskodik, a Pro-kiadásba egy fejlettebb, ultraszonikus megoldás került, a Magic4-be pedig egy szimplább, optikai technológia áll helyt.

A Magic4 Pro extrája még a Privacy Calling fantázianevű megoldás, ami elvileg megakadályozza, hogy telefonbeszélgetés közben kiszűrődjön a másik fél hangja. A készülékkel debütáló funkcióról annyit árult el a Honor, hogy mesterséges intelligencián és a hang irányított sugárzásán alapul.

A telefonok Android 12-vel (Magic UI6 kezelőfelülettel), fekete, fehér, arany és cián színekben érkeznek. A Magic4 899 dollárról (nettó 298 ezer forintról), a Magic4 Pro 1099 dollárról (nettó 365 ezer forint) indul, a rajt dátuma egyelőre nem ismert.

Honor Watch GS 3

A Honor legújabb okosórája formaterv tekintetében a klasszikus ketyegőket követi, beleértve az anyaghasználatot is, mivel 316L-es rozsdamentes acél tokot kaptunk. A Watch GS 3 súlya 44 gramm, vastagsága pedig 10,55 milliméter, így nem mondható nehézkes darabnak, az átmérője viszont nem kicsi, 45,9 mm.

A kijelző egy 3D üveggel borított, 466x466 pixeles felbontású (326ppi) AMOLED panel, szenzorokból pedig pulzusszámot és véroxigénszintet is mérő érzékelőket kaptunk. A beépített Honor Health alkalmazással már több mint 100 sporttevékenységet követhetünk, a gyártó ígérete szerint az elődmodellekénél jóval pontosabb (a helymeghatározás esetében GNSS-alapú) adatokkal.  A Honor Watch GS 3 éjfekete, óceánkék és klasszikus arany színekben érkezik. Az árra és az elérhetőségre vonatkozó információk a későbbiekben várhatóak.

Honor Earbuds 3 Pro

A Honor Earbuds 3 Pro vezeték nélküli fülhallgatóban oldalanként egy-egy 11 mm-es, dinamikus hangszóró felel a megfelelő hangzásért, amit egy nagy felbontású piezoelektromos kerámia magassugárzó egység egészít ki. A gyártó ezzel "telt hangzást és finom részleteket" ígér, ám majd a tesztek döntik el, hogy mit mutat a gyakorlat.

Az Earbuds 3 Pro nagy dobása a beépített testhőmérséklet-mérés, de szerencsére nem hiányzik az adaptív zajcsökkentés sem. Az árat és az elérhetőséget illető információkat itt is későbbre ígéri a cég.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.