Hirdetés

Beszélj a telefonodhoz úgy, hogy értse

|

Az okostelefonokhoz már lehet beszélni - megértik, amit mondunk nekik. Persze nem mindegy, milyen nyelven, mit és hogyan. Ha összejön, nagyon látványos és hasznos is - akár Androidon is.

Hirdetés

Siri, Cortana, Google Now - személyi asszisztensek mind - nem túl okosak, sajnos nem is túl szépek, de ha összerázódunk velük, tudnak hasznosak lenni. Megnéztük, a Google Now-val miket lehet elérni, ha aktiváljuk és utána kimondjuk: "OK, Google…".Aktiválás

Minden parancs és kérdés, amit a telefonunkra beengedett digitális asszisztensnek mondani szeretnénk az "OK, Google" felkiáltással kezdődik - innen tudja a telefon, hogy most elemeznie kell, amit mondunk. Ezt előbb engedélyezni kell, amihez a Play Store-ból a Google+Google Now Launcher applikációkat kell beszereznünk. Ennél a hamburger menüben a Settings panelen a Voice\"OK Google" pontra lesz szükségünk, ahol engedélyezhetjük a hangutasításokat. Ugyanitt lehet a hangunkra és kiejtésünkre betanítani telefonunkat, merthogy sajnos angolul kell majd beszélnünk. Amennyiben a keresés nyelve magyar, sajnos az OK Google pont kiszürkített lesz és ez nem használható, de a szövegbeviteli mezőbe diktálhatunk és egészen szépen fel is ismeri az app a magyar szavakat, mondatokat.

HirdetésParancsolj!

Ezután már nincs más dolgunk, mint parancsolni telefonunknak (tabletünknek). Ehhez netelérés nem fog ártani és csendesebb környezet sem, innentől azonban sok érdekes és vicces dolgot lehet mondani telefonunknak.  És hogy pontosan miket tudhatunk meg gépelés nélkül? A kereséseket egyszerűsíthetjük le, kevesebbet kell pötyögnünk, ami már eleve kényelmes, de ennél is hasznosabb, ha összetett parancsokat adunk ki. Például útitervet kérünk, időjárás-előrejelzést, hogy egy ismerősünknek válaszoljon egy megadott (és támogatott) chat szolgáltatáson belül a telefon, vagy lejátssza zenéinket, megmondja, melyik híres ember miben szerepelt és mikor született, hogy melyik meccset ki nyerte stb.


Szerencsére a parancsokról komplett, kiválóan kereshető listát is kapunk itt.


Hirdetés


És a végére az ijesztő része: miután kijátszottuk magunkat az OK Google-lel, vagyis Google Hang szolgáltatással, a böngészőben látogassuk meg saját Google fiókunkat, azon belül is a Saját tevékenységek\Hangtevékenységek pontot, ahol minden eddig bediktált parancsunkat láthatjuk. Sőt, nem csupán az időpontot, az értelmezett szöveget és a végrehajtott cselekményt tudjuk itt meg, hanem visszajátszhatjuk a parancsot is, vagyis hallhatjuk magunkat, hogyan mondtuk el a parancsot.


(Nyitókép: Paul Callan)

Ügyfélszolgálati változás!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.