Hirdetés

Betiltanák az ostoba mobilozást



|

Egy nevadai demokrata már nagyon unja a sétálás közben zombiként telefont nyomkodókat.

Hirdetés

Hazánkban is egyre durvább méreteket ölt a mobilfüggőség, különösen a fiatalok körében kezd hétköznapivá válni azon viselkedésforma, mikor a delikvens az utcán sétálva is folyamatosan a mobiljával foglalkozik, mert nyilván a zebrán kell „lájkolni” az ismerősök állapotfrissítését, továbbosztani a legújabb mémeket, vagy SMS-ben megbeszélni a péntek délutáni programot.


Magyarországon ettől függetlenül viszonylag istenes a helyzet, ám az Egyesült Államokban sok helyütt zombifilmhez kezd hasonlítani az utcák látképe, így Harvey Mumford Las Vegas-i képviselő már odáig jutott, hogy konkrétan benyújtott egy törvénytervezetet, amely illegálissá nyilvánítaná Nevadában a sétálás közbeni SMS-ezést. Az első és második alkalommal tetten értek csak figyelmeztetésben részesülnének, míg utána lebukásonként 250 dolláros (~57 ezer forintos) büntetést kellene fizetniük.


„Lenyűgözött, amit eddig láttam, sok ember teljesen megfeledkezik magáról. Csak SMS-eznek és SMS-eznek, még azt sem veszik észre, ha véletlenül épp egy hatsávos főútvonalon vágnak keresztül. Az iskolában a gyerekek nem használhatják a mobiljaikat, így mikor végre véget ér a tanítási nap, akkor hazafelé csak azokkal foglalkoznak. Számos esetben voltam szemtanúja annak, mikor majdnem elgázoltatták magukat az emberek. Majdnem olyan ez az egész, akár egy járvány” - nyilatkozta Harvey Mumford az ügy kapcsán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.