Hirdetés

Betilthatják a Blackberry-ket az Emirátusokban



|

Az adatátvitelkor használt komoly titkosítás lehet a RIM készülékeinek gyengéje az araboknál.

Hirdetés

Komoly bajba kerülhet a RIM az Egyesült Arab Emirátusokban, ugyanis a kormány nem nézi jó szemmel, hogy nem képesek „lehallgatni" a Blackberry-tulajok hálózati adatforgalmát. A kanadai vállalat telefonjai nem véletlenül széles körben használtak az üzleti élet képviselői közt: a különféle küldött adatok egy része már alapvetően erőteljesen titkosítva érkezik meg, majd kerül eltárolásra a cég szerverein, és eseti alapon onnan férhetnek hozzá mások, vagy mehetnek tovább harmadik félhez.

 

 


A hatóságok nem képesek visszafejteni a kódolást, és nem férhetnek hozzá a szerverközpontokban tárolt másolatokhoz. Amennyiben a RIM nem változtat ezen a gyakorlatán, akkor akár ki is tilthatják a készülékeiket az arab országból, hiszen az illetékesek szerint ezen módszer lehetőséget teremt a társadalmi normáknak, és törvényeknek ellentmondó tartalmú kommunikáció megvalósítására - a kimondottan nemzetbiztonsági aggályokról már nem is beszélve.


Az Arab Emirátusokban a becslések szerint félmillióan használnak Blackberry-ket, így az esetleges kitiltás sokakat érzékenyen érintene. Az elhangzott kifogások nem számítanak egyedinek, több országban blokkolják miattuk a RIM egyes szolgáltatásait. Arra is volt már példa, hogy a cég beadta a derekát: például az indiai hatóságoknak engedélyeznek némi hozzáférést a Blackberry Messenger által küldött információkhoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.