Hirdetés

Broadcom: készek az első Wi-Fi 802.11ac lapkák



|

A gyártó csúcsmodellje elvileg az 1,3 gigabit/s adatátviteli sebességet is képes elérni.

Hirdetés

A Broadcom tegnap bemutatta az első 802.11ac szabványt támogató Wi-Fi lapkáit, a vélhetően az év végén véglegesítésre kerülő szabvány a jelenlegi 802.11n sztenderd közvetlen utóda. A friss specifikációival kompatibilis termékek három fontos téren múlják felül az elődjüket: egyrészt nagyobb hatótávolságot tesznek lehetővé, másrészt kevesebbet fogyasztanak, harmadrészt pedig az 5 gigahertzes frekvenciatartománynak köszönhetően elvileg akár 1 gigabit/s feletti adatátviteli sebességet is nyújthatnak - az n-szabvány maximuma 300 Mbps.

 


A vállalat összesen négy terméket jelentett be: a PCI Express csatolófelületű BCM4360 csúcsmodell a 3 streames kialakításának köszönhetően akár 1,3 Gbps sebességre is képes, a 2 streamet használó BCM4352 (PCIE) és BCM43526 (USB) egységek 867 Mbps sávszélességűek, míg az egycsatornás BCM43516 (USB) lapka akár 433 megabit/s maximális sebességet is nyújthat.



Nem meglepő módon a Broadcom friss lapkái elvileg még idén elérhetővé fognak válni többek közt a Motorola, a Microsoft, a Netgear, a Huawei, a Lenovo, a Belkin, és az LG különféle termékeiben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.