Hirdetés

Brutális SoC-vel állt elő a ZiiLabs



|

Akár 3840×1080 pixeles videókat is képes dekódolni a négymagos egység.

Hirdetés

Tegnap a főként hangkártyáiról ismert Creative Labs tulajdonában lévő ZiiLabs bemutatta a ZMS-40 típusjelzésű, Android 4.0-ás táblagépekbe szánt System-On-Chipjét. Az NVIDIA Tegra 3-hoz hasonlóan egy négymagos, ARM Cortex-A9 architektúrára épülő – 1,5 gigahertzen ketyegő - processzorral szerelt lapkakészletről van szó, ám a megoldás igazi érdekessége a grafikus alrendszerben keresendő.


Jelen esetben a GPU hivatalos megnevezése „Stemcell Media Processing Array”, a bivalyerős 96 magos megoldás képes akár 3840×1080 pixel felbontású, 3D-s H.264 videókat is lejátszani, továbbá támogatja a 2560×1600 képpontos belső megjelenítőket. Fontos, hogy a konstrukció kiválóan alkalmazható párhuzamos számítások végrehajtására, a fejlesztők igény esetén ezen célra az OpenCL 1.1-et használhatják.


A hamarosan tömegtermelésbe kerülő ZMS-40 elsőként valószínűleg kínai táblagépekben fog feltűnni, eddig nem említett érdekességei közül pedig kiemelnénk még, hogy akár 2 GB memóriát is képes megcímezni, támogatja az OpenGL ES 2.0-át, továbbá rendelkezik beépített HDMI 1.4 vezérlővel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.