Hirdetés

Carmack szerint erősebb az iPad a Wii-nél



|

A legendás játékfejlesztő szerint a Nintendo játékkonzoljánál még egy tablet is gyorsabb.

Hirdetés

Nemrégiben felkerült az Apple AppStore kínálatába az id Software legújabb játéka, amely a jelenleg PC-re, PlayStation 3-ra, és XBOX 360-ra készülő Rage című poszt-apokaliptikus FPS-ük univerzumában kapott helyet.

 

Rage HD
Rage HD

 


A kerettörténete rendkívül egyszerű: adott a Rage világának Mutant Bash TV című műsora, amelyben a játékosoknak mutánsokkal elárasztott épületeket kell teljesítménybérért „kitakarítaniuk" - mondhatni tipikus id Software játék, ám az egyszerűsége a tesztek szerint nem megy a játékélmény rovására.

 

Rage HD
Rage HD

 


A szoftver kétféle változatban érhető el: a sima Rage (99 centért) iPhone 3GS-en, és az előző generációs iPodon fut, míg a magasabb felbontású HD-verzió (1,99 dollárért) az iPhone 4-gyel, az aktuális médialejátszóval, és az iPaddel kompatibilis. Mint a fenti képeken is látható, a játék meglehetősen szép grafikával büszkélkedik, konkrétan az id Software csapata a más platformokon is használt Tech5 motort portolta át az Apple eszközeire.

 


Az alkalmazás megjelenésének apropójából a Kotaku készített egy interjút a szoftvercég első emberével, aki elárulta, hogy ugyan a Rage HD remekül néz ki, mégsem használja ki az iPad összes szabad erőforrását. Carmack továbbá azt is kifejtette, hogy az Apple táblagépe hardveresen erősebb a Wii-nél, bár tegyük hozzá, hogy utóbbi fejlesztésekor egészen más igényekkel rendelkező közönséget célzott meg a Nintendo, mint a Sony és a Microsoft.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.