Hirdetés

CES 2012: DirectX 11.1 támogatás az új PowerVR lapkákban



|

Idén már biztosan nem válnak elérhetővé a grafikus chipek.

Hirdetés

Az Imagination Tehnologies nemrég bejelentette hatodik generációs PowerVR grafikus vezérlőit, a tipikusan ARM-alapú System-On-Chipekben használt GPU-család új tagjai látványos ráncfelvarráson estek át. Egyelőre a cég két modellel rukkolt elő, a kész termékekben vélhetően csak jövőre elérhetővé váló egységek közti egyetlen különbség, hogy a G6200-asban kettő, míg a G6400-asban négy „feldolgozó fürt” található – sajnos ehhez nem fűztek magyarázatot a sajtósok.


Viszont az már biztos, hogy a fenti két modell OpenCL 1.1, DirectX 10, és OpenGL ES 3.0 támogatással is rendelkezik, bár utóbbi szabványt még nem véglegesítették a Khronos Group szakemberei. Rendkívül érdekes még, hogy a gyártó szerint a későbbi GPU-k már a Windows 8-cal együtt bevezetendő DirectX 11.1 API-val is kompatibilisek lesznek, ebből fakadóan a fejlesztők minden bizonnyal DirectCompute-ot is használhatnak majd a programozásukhoz.


Sajnos a PowerVR Series 6 lapkák konkrét számítási teljesítményéről nem kaptunk túl sok információt, ám az Imagination szerint egyes modellek elérhetik az akár 1 teraflopos sebességet is. Rossz hír, hogy a DX 11.1-es modellek végleges termékekben vélhetően csak 2014-ben fognak debütálni, hiszen a jelek szerint egyrészt még félkész állapotban vannak, másrészt a gyártó partnereinek relatíve sok időre lesz szükségük az SoC-ikbe való integrálásukhoz, harmadrészt pedig a lapkakészleteik tömeges előállításának előkészítése is lassú folyamat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.