Hirdetés

Chile leszámol a szolgáltatófüggő mobilokkal



|

Az operátorok és viszonteladók ingyen kötelesek függetleníteni a régebbi készülékeket.

Hirdetés

Remek törvény lépett hatályba az év elején a Chilei Köztársaságban, hiszen az ország Subtel névre hallgató telekommunikációs hatósága megtiltotta a szolgáltatófüggő mobilok forgalomba hozását. A jelenleg raktáron lévő készülékeket az átmeneti időszakban természetesen gyári állapotban is lehet értékesíteni, ám az eladónak biztosítania kell igény esetén az ingyenes függetlenítést.

 

 


Pedro Pablo Errázuriz, a dél-amerikai ország telekommunikációs minisztere szerint 2012 a számhordozhatóság éve lesz, állítása szerint az új törvény alacsonyabb árakat, és nagyobb fogyasztói szabadságot fog hozni - emellett pedig nem felejtette el kihangsúlyozni, hogy mindezt még korábban megígérte a kormány, csak tartják a szavukat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.