Hirdetés

Cortex-A15 alapú SoC a Samsungtól



|

Jövő év közepén jöhetnek az első ezzel szerelt telefonok és tabletek.

Hirdetés

Mindenki nagy meglepetésére a Samsung tegnap bejelentette a világ első ARM Cortex-A15 architektúra épülő, Exynos 5250 típusjelzésű System-On-Chipjét. A 32 nanométeres megoldás jövő év közepén kerülhet tömeggyártásba.


A most bemutatott modell kétmagos processzora 2 gigahertzes órajelen ketyeg, az egység állítólag kétszeres számítási teljesítményt képes nyújtani az 1,5 gigahertzre túlhajtott Exynos 4210-hez képest - utóbbi adja például a Samsung Galaxy S II lelkét, csak éppen 1,2 GHz-en járatva.


Az új Exynos grafikus alrendszeréről csupán annyit tudtunk meg, hogy az emlegetett elődjében használtnál körülbelül négyszer gyorsabb, és akár 2560×1600 képpontos kijelzőket is képes meghajtani, vélhetően egy Mali-T604-ről van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.