Hirdetés

Csak az Xperia X mobilsorozatot tartja meg a Sony



|

Búcsúznak az Xperia Z, C, M és E szériák, 2018-ig marad az Xperia X.

Hirdetés

Kínából került elő elsőként az a jelentés, amely szerint a Sony 2018-ig kizárólag az Xperia X sorozatra koncentrál majd, a többi szériát pedig nyugdíjazza

Hirdetés

Ez azt jelenti, hogy az Xperia Z, az Xperia M, az Xperia E és az Xperia C család is búcsúzik, több ezekbe szánt okostelefonnal nem találkozunk. 

Mostanában kerül egyébként piacra az Xperia X, ami 5 hüvelykes LCD-kijelzőt tartogat, 1080 x 1920-as felbontással. A Snapdragon 650 SoC-t egy Adreno 510-es GPU, 3 GB RAM, 32 GB tárhely (amiből 20 GB elérhető), microSD-foglalat, valamint egy 23 és egy 13 megapixeles kamera egészítik ki, Android 6.0-val. 

Az Xperia X Performance jelenti a csúcsmodellt, ami Snapdragon 820-as processzort, Adreno 530-as GPU-t és nagyobb akkut kapott. Az Xperia XA ezzel szemben MediaTek 6755-ös processzorral, 720 x 1280-as kijelzővel, 2 GB RAM-mal, 16 GB tárhellyel, 13 és 8 megapixeles kamerákkal dolgozik. 

A Sonyról az elmúlt években sokszor jelent meg az a pletyka, hogy kiszáll a mobilpiacról, de a gyártó végig tagadott. Egyesek szerint az Xperia X-re való korlátozás azt a célt szolgálja, hogy életben tartsák a márkanevet, amíg 2018-ra elő tudnak állni valami egyedivel - ami az Xperia Z5 Premium szereplését látva nem a 4K lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.