Hirdetés

Csak Nexus vagy Samsung okostelefont szabad venni



|

A szakértők szerint csak a Nexus és a Samsung készülékei biztonságosak az androidos mezőnyben.

Hirdetés

Gal Beniamini egy neves biztonsági szakértő, aki komoly biztonsági problémát talált a Snapdragon lapkakészletet használó androidos okostelefonokban. 

Hirdetés

A rés miatt a támadók meg tudják kerülni a teljes titkosítást a készülékeken. Csak azok védettek, amelyek már megkapták a májusi biztonsági frissítéseket. Ezek alapján az androidos eszközök legalább 57 százaléka sebezhető. 

A Duo Labs becslései szerint a Samsung Galaxy S6-ok 0 százaléka kapta meg korábban a januári frissítést, azonban a májusit már 75 százalék. A Galaxy S5-nél a 0,2 százalékos arány 45-re emelkedett. A Nexusok szintén 75 százalékban kapták meg a májusi frissítést. 

A Duo Labs azt javasolja, hogy mindenki azonnal telepítse a biztonsági frissítéseket. Ezeket persze nem minden gyártó adja ki időben. Éppen ezért a cég úgy véli, kizárólag Nexus vagy Samsung okostelefont szabad vásárolni. 

Régebben csak a Nexusok mellett tartottak ki biztonsági szempontból, azonban most a Samsung készülékek is felkerültek a listára - azzal a feltétellel, hogy a Samsung tartja magát a gyors biztonsági frissítésekhez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.