Hirdetés

Egy helyben toporog a magyar mobilpiac



|

Drasztikusan csökkent a forgalmazásban résztvevő SIM-ek száma.

Hirdetés

A Nemzeti Hírközlési Hatóság nem sokkal a márciusi mobilnet-statisztika után publikálta a szolgáltatók teljes ügyfélbázisára vonatkozó adatokat is. Meglepő módon februárhoz képest a harmadik hónapban nem változott az előfizetők száma: továbbra is 12 millió 112 ezer szerződés van életben, 100 főre pedig 118,7 hívásfogadásra alkalmas SIM-kártya jut. Ettől függetlenül utóbbiak száma drasztikusan csökken: februárban 28 ezer, márciusban pedig 61 ezer régi SIM került véglegesen nyugdíjazásra.

 

NHH stat
NHH stat

 


Érdekes, hogy csak a Pannon tudott növekedni a hónapban, bár elenyésző mértékben: a részesedésük 0,07 százalékkal 34,88 százalékra nőtt, a T-Mobile egy század mínusszal 43,10 százalékon végzett. Összességében a Vodafone vesztette el legtöbb ügyfelét: 0,05 százalékot, így a hónap végén a piac 22,03 százalékát tudhatták magukénak.

 

NHH stat
NHH stat

 


Lassan, de biztosan csökken a feltöltőkártyás mobilosok aránya: a teljes ügyfélbázison belül 2010. első negyedévében 56,2 százalék rendelkezett pre-paid szerződéssel. A feltöltősök aránya 2003. első negyedévében volt a legmagasabb, akkor az előfizetők 78,82 százaléka mondott nemet a havidíjas szolgáltatásra.

NHH stat
NHH stat

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.