Hirdetés

Egyelőre kérdéses a MeeGo sorsa



|

A Reuters szerint sosem fog elkészülni a Nokia N9.

Hirdetés

Stephen Elop színre lépése óta felbolydult a Nokia világa: az új vezérigazgató alaposan átszervezte a céget, állítólag több fontos döntéshozót kíván meneszteni a napokban, ráadásul a tegnapi égő olajfúrótornyos levele alapján sem kétséges, hogy a finn cég komoly változások előtt áll.

 

Nokia N9
Nokia N9

 


Ez a gyakorlatban körülbelül annyit jelenthet, hogy Elop megbonthatja az eddigi Symbian/MeeGo operációs rendszerekre épülő stratégiát, és teret engedhet a másoktól származó szoftvereknek. Egyesek szerint a jövőben nem elképzelhetetlenek akár az androidos Nokiák sem, ám a pletykák jelenleg inkább egy Microsofttal való lehetséges szövetségről terjednek.


A Reuters több forrásra alapozva most azt állítja, hogy az N9 típusszámú Nokia fejlesztését leállítatta a vezetőség, elvileg ez lett volna a cég első MeeGo operációs rendszert futtató készüléke. A már említett tegnapi levélben egyébiránt az áll, hogy 2011 végéig vélhetően csak egy ilyen készüléket fog bemutatni a vállalat, így egyelőre még semmi sem biztos, vélhetően a holnapi befektetőknek szervezett esemény után már okosabbak leszünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.