Hirdetés

Egyetlen videó kiütheti az iPhone-od



|

Egy bizonyos MP4-videó a Safariban lejátszva bármilyen iOS-es készüléket két vállra fektet - csak a hard reset segít.

Hirdetés

Időről-időre feltűnik egy-egy szokatlan szoftveres hiba, és most itt egy új, ami minden iOS-t futtató készüléket érint. 

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy elegendő egyetlen MP4-videót lejátszani a Safariban, és legyen szó bármilyen iOS-es eszközről, az annyira belassul, hogy végül le is fagy

A túlterhelt készülék fokozatosan, de végül használhatatlanná válik a fertőzött videótól. Egyelőre nem tudni biztosra, hogy mi okozza a jelenséget, de valamilyen memóriaszivárgásnak biztosan köze van hozzá. 

A hiba természete miatt nem csak bizonyos iOS verzióknál van baj. A jelenség az iOS 5-öt is érinti, de az iOS 10.2 harmadik bétájánál is előfordul. Ez utóbbinál az iPhone végül kikapcsol, majd az ekkor látható animáció a képernyőn ragad. 

Ha valaki bajba kerül, és rákattint a kártékony hivatkozásra és videóra, az szerencsére könnyen orvosolhatja a történteket. Elegendő egy hard resetet elvégezni, amely a bekapcsológomb és a Home gomb együttes, hosszú lenyomásával kezdeményezhető. Az iPhone 7-nél a bekapcsológombot és a hangerő le gombot kell nyomva tartani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.