Hirdetés

Egyre később cserélünk okostelefont



|

Még az amerikaiak sem cserélnek évente telefont: ők 29 havonta váltanak.

Hirdetés

Az újabb és újabb csúcskészülékek megjelenésével gyakorlatilag fél évente azt érezzük, hogy ideje lenne lecserélnünk az okostelefonunkat a legújabbra, a legjobbra. A legtöbben azonban nem váltanak évente készüléket. 

Hirdetés

Azt hihetnénk, hogy Amerikában a felhasználók gyakrabban cserélgetik az eszközöket, azonban a Citibank kutatása szerint egy átlagos amerikai 29 havonta cseréli le a telefonját. 

A tavalyi utolsó negyedévben ez az érték még 28 hónap volt, 2-3 éve 24-26 hónap. A csere idejét az tolja ki, hogy az emberek már nem két éves előfizetésre vásárolnak, illetve a kedvezményes készülékajánlatok is háttérbe szorultak - ezek helyett a teljes árat fizetik meg a vásárlók, amelynek fényében senki nem akar állandóan cserélgetni. 

A csere idejét állítólag az is nyújtja, hogy sokan nem elégedettek az új zászlóshajók tudásával az előző generációkhoz viszonyítva. 

2011-ben még a feltöltőkártyás előfizetők 35 százaléka cserélt mobilt, azonban az arány tavaly 30 százalékra csökkent. Idén várhatóan még lentebb megy az érték. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.