Hirdetés

Egyszerűbb lesz bejelentkezni az androidos játékokba



|

Búcsút mondhatunk a nyaggatásnak, nem lesz kötelező a Google+.

Hirdetés

Az androidos játékokat próbálgatók jól tudják, hogy a címek egy jelentős része az első indításakor hozzá kíván férni a Play Játékok szolgáltatáshoz, de nem kötelező erre engedélyt adni a működésükhöz. Erre nem csak az achievementek (teljesítmények) feloldhatósága miatt van szükség, a játékfejlesztők például ranglisták vezetésére és visszajelzések gyűjtésére is használhatják az integrációt.

Hirdetés


A Google bejelentette, hogy idén megváltozik az évek óta használatos rendszer. A módosítások bevezetése után a Play Játékok szolgáltatásba csak egyszer kell majd bejelentkezniük a játékosoknak, nem kell minden egyes játéknak külön jogosultságot adniuk a használatára. Természetesen a bejelentkezés teljes mértékben letiltható lesz a Play Játékok beállításaiban, továbbra sem lesz kötelező az extra szolgáltatás használata. Így vagy úgy, de kevesebb lesz a nyaggatás.


További jó hír, hogy a Play Játékok használatához már Google+ felhasználói fiókkal sem kell majd rendelkezni, elég lesz hozzá a "sima" Google-fiók. A változtatás bevezetése után minden egyes felhasználó kap majd egy új és egyedi játékazonosítót a rendszerben, azaz a jelenlegi módszertől eltérően nem a Google+ profiljuk neve lesz a rendszerbeli azonosítójuk. Ez növeli a privát szférájuk védelmét.


A változtatás bevezetése után a felhasználók által korábban nem játszott címek már az új felhasználói azonosítójukat fogják megkapni. Természetesen a Google nem kívánja törölni a játékosok korábban megszerzett achievementjeit és egyéb adatait, így a korábban már játszott játékok elindítása vagy újratelepítése után azok továbbra is a régi rendszerben használatos felhasználói azonosítót használják majd.


A Google szerint a jelenlegi API-kat megfelelően használó játékfejlesztőknek nem kell a szerveroldali módosítások miatt frissíteniük a játékaikat.


(Forrás: VentureBeat, The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.