Hirdetés

Ekkor döntött saját processzor mellett a Xiaomi



|

A Mi 5 bemutatójánál a Xiaomi már tudta, hogy saját mobilos lapkát akar gyártani.

Hirdetés

Azt már tudjuk, hogy a Xiaomi eldöntötte: saját lapkakészletet gyárt a jövőben azért, hogy ne függjön tovább a Qualcomm és a MediaTek cégektől. 

Hirdetés

Most már azt is tudjuk, hogy ezt a döntést a Xiaomi már akkor meghozta, amikor 2016-ban bemutatta a Mi 5 zászlóshajóját. 

A Pinecone V670 lapkakészlet leghamarabb márciusban mutatkozhat be. A fejlesztésért és a megjelenésért a gyártó egyik leányvállalata, a Beijing Pinecone Electronics felel - tehát már az is kiderült, honnan a Pinecone név. 

A Xiaomi ugyan a Qualcomm csúcsprocesszorait használta a legjobb 2016-os készülékeiben, nagy mennyiségben nem tudott hozzájutni ezekhez, ezért gyártási gondokkal küszködött. Más opciója nem maradt, saját SoC-k fejlesztésébe kezdett, ezzel pedig a Huawei után másodikként lép erre az ösvényre Kínában. 

2016-ban 61 millió okostelefont adott el a Xiaomi, Kínában az ötödik legnagyobbnak számított. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.