Hirdetés

Előzetesben az Apple egyik menedzsere



|

Állítólag üzleti titkokkal kereskedett a magas beosztású alkalmazott.

Hirdetés

Paul Shin Devine, az Apple eddigi nemzetközi kiegészítő-ellátásokért felelős menedzsere két napja személyesen tapasztalhatta meg, hogy a péntek 13. valóban nem túl szerencsés nap. A 37 éves úriembert az FBI kérésére őrizetbe vették, pénzmosással és csalással gyanúsítják.

 

 


A vád szerint az Apple magas rangú beosztottja olyan üzleti titkokat adott el hat ázsiai kiegészítő-gyártónak, amelyek segítségével azok előnyösebb szerződéseket köthettek a vállalattal. Az almás cég szerint nagyjából 1 millió dollárt kapott a szolgálataiért az utóbbi néhány évben, bár pontosan nem tudni, hogy mióta tart a csalássorozat.


A tettei miatt első körben Kalifornia Állam indított ellene hivatalból eljárást, ezen felül a közeljövőben az Apple is polgári perbe kívánja fogni, kártérítést követelve. Utóbbit Steve Dowling, a vállalat szóvivője jelentette be, majd még hozzátette, hogy a cég minden üzleti tevékenysége során a legmagasabb szintű etikai normák szerint jár el, épp ezért nem hajlandóak tolerálni a velük szemben alkalmazott efféle magatartást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.