Hirdetés

Ennyibe kerül legyártani egy iPhone 6S-t



|

Természetesen ezúttal is komoly haszna van az Apple-nek.

Hirdetés

A Merrill Lynch úgy döntött, kiszámolja, hogy mennyibe kerül legyártani az Apple-nek az idei évben bemutatott iPhone 6S készüléket. 

Hirdetés

A szoksásostól nagyobb költségemelkedést láthattunk egy "S" jelzős iPhone-hoz képest, hiszen új a kijelző, a kameraszenzor és az ehhez kapcsolódó alkatrészek is. 

A költségek között a jelentősebb tételeket a 25 dolláros, 14 nm-es A9-es processzor, a 20 dollárba kerülő 64 GB flash memória, a 36 dollárnyi rádió és a 22 dolláros ujjlenyomat-olvasó szenzor adják. Az alumínium ház 33, a képernyő 74 dollárt jelent. 

Összességében egy 64 GB-os iPhone 6S-t 234 dollárba kerül legyártani, amihez hozzájönnek a kutatás-fejlesztési és a disztribúciós költségek, amelyeket jelen esetben nem saccolnak túl magasra. Amerikában 750 dollárba kerül ez a készülék, és kétségtelen, hogy a legjobban tartja az értékét a márkák között.

Mindez természetesen újfent rávilágít arra, miért az Apple a legnyereségesebb cég.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.