Hirdetés

Ennyibe kerül ténylegesen az iPhone 7



|

A CNN Money és az IHS Markit is megnézte, mennyibe kerül az Apple-nek egy iPhone 7.

Hirdetés

Egy ideje már elérhető az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus, amelyek a kezdeti problémák ellenére kétségtelenül az eddigi legjobb iPhone-ok. De vajon mennyibe kerülnek ténylegesen ezek az igen drága készülékek? 

Hirdetés

Az IHS Markit becslései szerint az Apple alapanyagokkal és gyártással kapcsolatos költségei 224,80 dollárt tesznek ki az iPhone 7-nél. Ez 18 százalékkal magasabb, mint az iPhone 6S esetében, azonban a 649 dolláros vételár még így is majdnem a háromszorosa az összegnek. 

A CNN Money is megbecsülte az éréket, az ő listájukon a képernyő és az alaplap volt a legdrágább. Ezek 37 és 74 dollárba kerülnek, míg az akku 4-be, a kamerák 26-ba. A hangszórók 11,5 dollárba kerülnek az Apple-nek, a ház 22-be, az egyéb alkatrészek (szenzorok, stb.) összesen 117,5-be. 

Egy 128 GB-os iPhone 7 költsége így 292 dollár, a vételára pedig 750. 

Ez azt jelentené, hogy az iPhone 7 költsége 39 százaléka a vételárnak, azonban természetesen ezúttal is figyelembe kell venni a munkaerőre, a szoftverre és a marketingre, egyéb tételekre fordított kiadásokat, hogy a teljes képet kapjuk meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.