Hirdetés

Érkeznek az első Ubuntu-telefonok



|

Ubuntu-telefonokat a BQ és a Meizu mutatott az MWC-n.

Hirdetés

Alig pár napja, hogy a Canonical büszkén újságolta el a két első partnerének a nevét, a Mobile World Congressen már láthatóak is voltak az első fecskék, tehát az új Ubuntu-telefonok. A BQ Aquaris mellett a másik a Meizu MX3-asa, amelyek mindketten az Androidot szeretnék párbajra hívni. 

Hirdetés

A helyszínre látogatók egyelőre nem élesben működő modellekkel játszhattak, csak prototípus-szerűségekkel. A spanyol gyártótól származó Aquaris mindenesetre 4,5 hüvelykes kijelzőt kínál a MediaTek négymagos lapkájával, míg a Meizu 5,1 hüvelykes, és nyolcmagos chip került bele. 

Sajnos túl sok minden még nem derült ki az Ubuntu-telefonokról, így a pontos megjelenése ideje és a készülékek árai egyaránt kérdésesek. Az elegáns kezelőfelületet mindenesetre leginkább az oldalirányú simogatásokkal lehet majd irányítani, előcsalogatva a különböző indítópaneleket és személyre szabott képernyőket. 

 

A Mobile World Congress további történései

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.